Lån på dagen uten sikkerhet

Noen ganger trenger man litt ekstra penger. Dagens internetteknologi gjør at det er mulig å få lån på dagen uten sikkerhet. Det finnes flere tilbydere av forbrukslån, og noen av disse ønsker å tilby deg lån som kan utbetales på dagen. Men i noen tilfeller vil selv disse tilbyderne ikke få betalt ut lånet før neste bankdag. Alt avhenger av om du rekker å svare på lånetilbudet innen tidspunkt for siste overføring for banken som benyttes.

Lån på dagen

For å få lån på dagen uten sikkerhet må man finne frem til de tilbyderne som tilbyr det. Er det snakk om større beløp vil tilbyderne kreve dokumentasjon på inntekt og gjeld, og da bruker de gjerne minimum 2 dager på å betale ut lånet. Men noen tilbydere tilbyr denne muligheten for lån opp til ca 40000 kr. Ber du om mer enn det, vil de ønske dokumentasjon. Dette gjelder de vanlige tilbyderne av forbrukslån som har mulighet til å innvilge forbrukslån opp til 400000 kr, eller til og med helt opp til 500000 kr.

Ofte er det tilbydere av såkalte smålån, mikrolån eller sms-lån som tilbyr deg lån på dagen. Det er bare et fåtall av tilbydere av vanlige forbrukslån som gjør det. Man søker da på lånet via søknad på nett, og får svar innen kort tid på om lånet er innvilget, eller ikke. Hvis lånet blir innvilget, kan du svare med sms eller bankID, og om de mottar svaret innen ca kl 13, kan de rekke å betale ut lånet slik at du har det samme ettermiddag eller kveld. Hvis de ikke mottar svaret innen kl 13, vil du ikke få utbetalt lånet før neste arbeidsdag.

En god forbrukslån-kalkulator finner du på denne siden.

Betingelser for forbrukslån

Betingelsene for disse lånene varierer veldig. Smålån og smslån kan du få innvilget om du er fylt 18 år, mens forbrukslån på høyere beløp ofte krever at man er fylt 23 år. Høyere forbrukslån kan kreve en årlig inntekt på inntil 200000 kr brutto, mens smålån kan noen ganger innvilges selv om du ikke har inntekt. Men de vil alle kreve at du ikke har betalingsanmerkninger. De fleste ønsker ikke å låne ut penger hvis de ikke regner det som sannsynlig at pengene blir betalt tilbake.

Priser for forbrukslån

Priser på vanlige forbrukslån kan ligge rett under eller over 10%. Hvis du benytter en tilbyder av vanlige forbrukslån, og ikke de som kun tilbyr såkalte smålån, så vil du få denne typen rente selv om du får lånet utbetalt på dagen. Men om du benytter smålån for å få lån på dagen, så kan du oppleve at du får helt andre tall. Mange av disse lånene er på maks 20000 kr, og de forventer en nedbetaling på maks 6 måneder, gjerne enda kortere. Noen sms-tilbydere skal ha pengene tilbake etter 30 dager. De tar gjerne høye etableringsgebyrer i forhold til lånebeløpet, og dette kan dermed bli lån med en ekstremt høy effektiv rente. Hvis du vil benytte deg av denne typen lån, bør du sjekke alle renter og gebyrer nøye slik at du vet nøyaktig hva det koster deg å benytte denne typen lån.

Bruksområde

Forbrukslån kan du benytte til akkurat hva du har lyst til. De fleste tilbyderne krever ikke at du oppgir noen grunn til hvorfor du vil ha lånet. Det eneste de ofte ønsker å vite, er om du vil benytte det som refinansieringslån. Skal du refinansiere andre lån med dette lånet, trenger de å vite dette da det vil endre gjeldsbildet ditt. I tillegg trenger de å vite hvem de skal betale ut pengene til. I forbindelse med refinansieringslån er det vanlig at tilbyder betaler ut din andre gjeld direkte slik at de vet at gjeldsbildet ditt blir slik du har forespeilet det overfor dem.

Det er fullt mulig å få lån på dagen uten sikkerhet. Men det er lurt å sjekke betingelsene nøye, da mange av de som tilbyr lån på dagen er dyre tilbydere. Det finnes noen unntak av tilbydere som opererer med vanlige forbrukslån og som også kan betale ut mindre beløp på dagen.

Dette innlegget ble publisert i Lån og kreditt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *